ADF4351

Bu proje F1CJN’nin Arduino projesine dayanmaktadır . Düşük maliyetli 35-4400 Mhz bir sinyal kaynağı yapmak isteyenler için gayet başarılı sonuçlar veriyor.   ADF4351 modülünü kullanır. ADF4351, 5 dBm’lik maksimum çıkış seviyesinde 10 KHz adımlarla çalışabilir. ADF4351, bu durumda Arduino ile arayüz oluşturan bir SPI arayüzüne sahiptir.

F1CJN’nin tasarımı, frekansı görüntülemek için bir LCD Düğme Kalkanı kullanır ve düğmeler gerekli frekansı ve modu ayarlamak için kullanılır. Frekansın USB aracılığıyla ana bilgisayara bağlanan seri port üzerinden ayarlanmasına izin vermek için kodu değiştirdim. Ek olarak USB, Arduino ve ADF4351 kartına güç sağlar. Ayrı bir 5V güç kaynağı spektral saflığı artırabilir, ancak bunun bir sorun olduğunu görmedim. RSPduoEME uygulaması, gerekli kalibrasyon frekansını Arduino seri portuna göndererek ADF4351’i kontrol eder. Kalibrasyon, frekansı bant dışına 4000MHz olarak ayarlayarak etkili bir şekilde kapatılır. Aşağıdaki şema, ara bağlantıları gösterir, 560/1K dirençler, Arduino 5V’u ADF4351 için 3,3V mantık seviyelerine dönüştürmek için kullanılır. Arduino projesinin tüm yapısal ayrıntıları F1CJN web  makalesinde verilmiştir.

Değiştirilen kod, harici referansın 24MHz olarak ayarlanmasına izin verir, RSPduo harici referansı da 24MHz olduğundan kullanışlıdır. Harici referans kullanılırsa, XTAL osilatörüne bağlanan direncin ADF4351 modülünde çıkarılması gerekir. Kalibratör referans giriş modu, F1CJN  makalesinde açıklandığı gibi kalkan üzerindeki basmalı düğmeler kullanılarak ayarlanır. LCD referans göstergesinin düzgün çalışmadığını ve referans uygulanmadığında bile kilit durumunu gösterdiğini unutmayın. Yazılım Mux çıkışının durumunu doğru şekilde gösterdiğinden, bu bir ADF4351 donanım sorunu gibi görünüyor. Değiştirilen Arduino Sketch, RSPduoEME indirme zip dosyasından edinilebilir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir